mai 20, 2021
mai 20, 2021

Prognose for Champions League-finalen 2021: Manchester City mot Chelsea

Hvem vinner UEFA Champions League 2020/21?

Odds og prognose for Manchester City mot Chelsea

Antatt lagoppstilling for Manchester City mot Chelsea

Innsikt og statistikk fra Champions League

Prognose for Champions League-finalen 2021: Manchester City mot Chelsea

Manchester City og Chelsea skal utkjempe en helt engelsk Champions League-finale på Estadio do Dragao den 29. mai. Kan City klare å bli europamestere for første gang i historien, eller blir det Thomas Tuchel som får revansj etter fjorårets finaletap med PSG ved å lede Chelsea til seier? Les videre for å skaffe informasjon til prognosene for finalen i Champions League.

Få mest mulig ut av Champions League-prognosene dine

Få tilgang til nettets beste Champions League-odds

Siste odds

Tid og dato: Lørdag 29. mai 2021 kl. 21:00 (CEST)

Sted: Estadio do Dragao – Porto i Portugal

Manchester City mot Chelsea: Oddsene

Manchester City er favoritter til å vinne finalen (uansett måte) med 1,458* i odds, noe som tilsvarer 66 % vinnersjanse. Chelsea er outsider med 2,830* i odds, noe som tilsvarer 34 % sannsynlighet.

Over/Under for mål er satt til 2,5, med 2,320* i odds på over og 1,636* i odds på under. Det er 1,980* i odds på at City vinner med –0,5 i handikap, mens Chelsea tilbys til 1,884* med +0,5 i handikap.

Manchester City mot Chelsea: Nøkkelstatistikk for 2020/21

Manchester City

Lag

Chelsea

Ilkay Gundogan (17)

Toppskårer

Tammy Abraham, Timo Werner (12)

Kevin De Bruyne (17)

Flest assistanser

Timo Werner (12)

2,14

Mål skåret per kamp

1,70

1,84

Forventede mål (xM) per kamp

1,75

0,69

Mål sluppet inn per kamp

0,72

0,73

Forventede mål imot (xMi) per kamp

0,72

3. plass

UEFA-koeffisientrangering

12. plass

Premier League, EFL-cupen

Store prestasjoner

Andreplass i FA-cupen

Manchester City har nådd Champions League-finalen for første gang i historien, mens Pep Guardiola har gjort det for første gang som trener siden han vant turneringen i 2011 med Barcelona. Hvis City slår Chelsea, blir det deres tredje trofé denne sesongen, og det blir også Guardiolas 10. store ære i løpet av fem år hos laget.

Chelseas to forrige Champions League-finaler endte begge med straffekonk.

Det er ikke første gang at City har hatt en imponerende og rekordartet sesong. Mellom desember og mars tok de faktisk rekorden for flest seire på rad (21) for et engelsk førstedivisjonslag (medregnet alle konkurranser), og de tangerte klubbrekorden for lengste kampserie uten tap (28 kamper).

Chelsea på sin side har hatt en todelt sesong. Da Frank Lampard fikk sparken sent i januar lå de på niendeplass på Premier League-tabellen, og de hadde bare vunnet tre av de siste fire ligakampene sine.

I ettertid har de innhentet seg på spektakulært vis under Thomas Tuchel. Den tidligere Borussia Dortmund- og PSG-treneren har bare tapt fire av sine 28 kamper så langt som Chelsea-trener, og han ledet også laget sitt til årets FA-cupfinale, der de tapte 1–0 mot Leicester City.

Dette blir Chelseas tredje besøk i Champions League-finalen. Begge de to forrige finalekampene deres ble avgjort på straffekonkurranse. Blues tapte mot Manchester United i 2008 og slo så Bayern München i 2012.

Begge disse lagene har imponert stort under Champions League 2020/21, og City går faktisk ubeseiret inn i finalen. Dette skyldes i hovedsak en rekke gode forsvarsprestasjoner, noe som vises tydelig i det at de to lagene bare har sluppet inn åtte mål til sammen på de 24 kampene de har spilt i årets turnering.

Antatt lagoppstilling for Manchester City mot Chelsea

Manchester City (4–3–3): Ederson; Cancelo, Dias, Laporte, Benjamin Mendy; Rodri, Gundogan, De Bruyne; Bernardo Silva, Sterling, Foden.

Det er notorisk vanskelig å forutsi Guardiolas lagoppstillinger for City, men han kan nok helle mot å velge ut det som de fleste regner for å være Citys sterkeste startellever.

Men en av de store styrkene til City er at de har så mange gode spillere å velge blant, og det er flere andre spillere enn disse som har en rimelig god sjanse til å få starte på den store kvelden. Fernandinhos erfaring kan være nok til å gi ham plassen til Rodri på laget, og Ferran Torres, Riyad Mahrez og Gabriel Jesus har et håp om å få delta i angrepet. Guardiola kan også velge å bruke Oleksandr Zinchenko som venstre back.

Chelsea (3–4–3): Edouard Mendy; Thiago Silva, Rudiger, Azpilicueta; James, Jorginho, Kante, Chilwell; Mount, Havertz, Werner.

Thomas Tuchel har en så godt som komplett lagliste å velge fra, og det er lite som antyder at han kommer til å velge noe annet enn 3–4–3-formasjonen han har introdusert siden han ble trener. Mateo Kovacic må konkurrere med Jorginho og N’Golo Kante om en av de to startplassene på Chelseas sentrale midtbane, men han kan bli tilsidesatt siden han nettopp er tilbake etter skade.

Chelsea kan også hente in Christian Pulisic og Hakim Ziyech til angrepet. Sistnevnte skåret i de siste to kampene han spilte mot City. I tillegg er senter-back Kurt Zouma et godt alternativ som kan gi stabilitet til forsvaret og skape luftige trusler under dødballsituasjoner.

Manchester City mot Chelsea: Hvor ligger verdien?

De har kanskje valgt forskjellige formasjoner, men dette blir en Champions League-finale mellom to lag som liker å presse motstanderne sine for å kontrollere ballbesittelsen og skaper de fleste sjansene sine med raske og presise angrep.

Manchester City har fortjent omdømmet sitt som et ekstremt offensivt lag, selv om tilnærmingen deres til årets Champions League har vært litt mer pragmatisk enn vanlig. Citu vant alle kampene sine på vei mot finalen, bortsett fra da de spilte 0–0 uavgjort mot Porto i gruppespillet. Dette til tross for at de bare har skåret så vidt over to mål per kamp, og de vant heller ingen kamper med over to måls margin under utslagsrundene.

Chelsea har spilt 18 av 29 kamper uten baklengsmål under Thomas Tuchels ledelse.

Men dette betyr ikke at angrepet deres har kommet i andre rekke. City ligger på topp fem-listen for denne turneringssesongen både for hjørnespark (5,8) og tverrpasninger (16,5) per kamp, og de har bare spilt to Champions League-kamper uten å skåre siden starten av 2018/19.

Det er ikke urimelig å hevde at City har den beste spillerlisten på kontinentet, noe som gir dem evnen til å skåre mål fra alle lagets hjørner. Ilkay Gundogan har noe overraskende endt opp som toppskårer (medregnet alle konkurranser) i 2020/21, men de har hele seks spillere som har skåret minst 13 mål denne sesongen. Det er mer enn noen av Chelseas spillere har fått til.

Derfor kan det være verdifullt å tippe på Over 1,5 mål for City, som tilbys med 2,230* i odds. Guardiola-seier med –1,5 i handikap tilbys til 3,800*, og det er verdt å vurdere dette hvis du har troen på at alt klaffer for angrepet deres den store kvelden.

Da Tuchel ble trener, erklærte han at målet hans var å gjøre Chelsea til «et lag som ingen liker å spille mot», og han har allerede gjort store fremskritt på den fronten. Chelsea har spilt 18 av 28 kamper uten baklengsmål under tyskerens ledelse, og det sjokkerende 5–2-ligatapet mot West Brom var den eneste kampen under hans ledelse (så langt) der de har sluppet inn over ett mål.

Men de solide forsvarsprestasjonene har til tider blitt tynget av et ustabilt angrep, som av og til har kastet bort sjansen til å ta kontroll i kamper. Chelsea har faktisk skåret tre eller flere mål i bare tre kamper i 2021, og to av disse kampene var mot Morecambe og Luton Town i FA-cupen.

Derfor avhenger vinnersjansene til Chelsea direkte av hvor mye trøbbel de klarer å lage for forsvaret til City. Timo Werners skåringsstatistikk har kanskje vært skuffende denne sesongen, men han er så rask med ballen at det kan bli utslagsgivende. Han fikk også æren for å hjelpe til med vinnermålet i begge de siste to kampene mellom disse to lagene.

Chelseas vant halvparten av sine 18 seire under Tuchel med bare ett måls margin, og de tilbys med –0,5 i handikap til 4,030* i odds. De klarte heller ikke å skåre i noen av de fire kampene de har tapt med ham som trener, og det er 2,350* i odds på at de fremdeles har null mål etter 90 minutter.

Citys overlegne lagliste og bedre angrep bidrar til favorittstempelet deres, men Chelsea har kanskje en mental fordel fordi de slo City både under FA-cupen og i Premier League. Begge lag har gjort det bra i forsvar under årets Champions League, noe som antyder at det ikke nødvendigvis blir så mange mål i denne kampen. Under 1,5 mål tilbys med 2,990* i odds.

Resultatene fra de siste årenes Champions League-finaler antyder også at det kan bli få mål i første omgang. Hvis vi ser på de første 45 minuttene i de siste ti finalene, ser vi at det kun ble skåret over ett mål i to av dem, og i fire av disse førsteomgangene ble det ikke skåret noen mål i det hele tatt. Hvis denne kampen følger dette mønsteret, kan vi forvente at begge lagene blir mer og mer offensive utover i kampen. Det er 1,649* i odds på at det blir en målløs første omgang, noe som kan være god verdi.

Få de beste Champions League-oddsene på denne sesongens kamper hos Pinnacle.

Odds kan endres

Tipperessurser – Bli en bedre spiller

Pinnacles Tipperessurser er en av nettets mest omfattende samlinger av ekspertråd for tipping. Passer for alle erfaringsnivåer, og formålet er ganske enkelt å gi kundene våre støtten de trenger for å bli bedre spillere.